Подразделението по отбранителните иновации на Пентагона обяви конкурс за разработване на

...
Подразделението по отбранителните иновации на Пентагона обяви конкурс за разработване на
Коментари Харесай

Пентагонът събира идеи за космическа станция

Подразделението по отбранителните нововъведения на Пентагона разгласи конкурс за създаване на идея за орбитална станция, която може да се употребява за опити и за предпазване на товари. Според листата на условията, оповестен на уеб страницата на отдела, новата станция би трябвало да е подобаваща за галактическо строителство, опити с микрогравитация, образование, тестване, запазване на артикули и превозването им, както и за " други функционалности ”.

Американските военни от дълго време се интересуват от създаването на разнообразни механически средства, които биха обезпечили относително бърза и евтина доставка до орбита, както и от разнообразни проучвания в стратосферата и галактическото пространство. Например, с цел да се проведат проучвания в региона на микрогравитацията и хиперзвуковото придвижване в полза на Военновъздушни сили на Съединените щати, бе основана хиперзвуковата ракета притежател X-60A. От септември 2017 година има и галактически аероплан X-37B без водачи, който бе основан като част от програмата за галактически кораби за многократна приложимост.

В рамките на надпреварата за създаване на концепцията за орбитална станция, подразделението за отбранителните нововъведения на Пентагона подреди на участниците да проектират и първообраз на дребна роботизирана орбитална капсула с дребен вътрешен размер. Бордовият източник на зареждане би трябвало да е в положение на непрекъсната електрическа мощ от 1 киловат. В същото време информационните системи на станцията би трябвало да обезпечават продан на данни със скорост минимум 100 килобита в секунда. Ако определеният план получи финансиране, през 2020 година ще стартира втората фаза на състезанието, включваща създаването и стартирането в орбита на първообраз. Според условията на военните не би трябвало да минават повече от две години от момента на подписване на контракта за основаване на прототипи до изстрелването им в орбита.

В третия стадий на плана се включват и хора, работа отвън ниската земна орбита, съединяване с други пилотирани и безпилотни галактически кораби и монтаж на други обекти в орбита благодарение на роботизирани манипулатори.

Военните от разнообразни страни по света употребяват от дълго време земно пространство, най-вече за разполагане на разследващи спътници, информационни спътници и датчици за разкриване на балистични ракети. 

През 60-те години на предишния век програмата MOL (пилотирана орбитална лаборатория) бе създадена в полза на американските военновъздушни сили. В рамките на MOL бе основана галактическа капсула Gemini B, способна да се прибере в лабораторията. Планирано бе МОЛ да се употребява за проучване на космоса, разузнаване и " други военни задания ". През 1969 година обаче планът MOL беше затворен, тъй като по време на паралелната стратегия „ Аполо “ военните стигнаха до заключението, че шпионските спътници ще костват по-малко от обитаемите станции.

В Съюз на съветските социалистически републики през 70-те години имаше стратегия, сходна на MOL, в която три военни галактически станции Almaz бяха пуснати в орбита. Съветската стратегия също беше закрита през 1977 година поради високата цена на пусковете и релативно ниската успеваемост на станциите Almaz.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР